Malaksörler ( Zeytin yoğurucu makina ) ; zeytinlerin kırıcı işleminden ve eleklerden geçirilmesinden sonra aktarıldığı zeytin hamuru karıştırma ve yoğurma makinesedir.
Malaksörler, sistem hacmine oranla değişik ağırlıklara göre farklı gözlere sahip makinalardır. Her bölümde değişik zeytin çeşitleri olabildiği gibi aynı tür zeytinlerde konulabilir. Bu bölümlerin sayıları malaksör kapasitesine göre farklılık gösterebilir. Malaksör makinaları 2 çeşide sahiptir. Yatay ve dikey malaksörler. Zeytin çeşitlerine göre, zeytinlerin yoğurucu görevini yapan malaksörlerde kalma süreleri çeşitlilikler gösteriyor olabilir ve ayrı ayrı bu zeytin çeşitlerinin türlerine göre zeytinin yağ ve hamurun birbirinden ayrılma süreleri değişiklik gösterir. Çeşitlerine göre 20 ile 60 dakika süresi arasında yoğrulma süreleri malaksörlerde değişiklik gösterebilir.